Lektar panostaa pneumatiikkaan

Teollisuuden ja vähittäiskaupan pitkäaikainen partneri Lektar Oy panostaa vahvasti pneumatiikan myyntiin ja valmistukseen yhteistyössä vahvojen päämiestensä kanssa.

Vuonna 1949 perustettu perheyhtiö Lektar aloitti toimintansa lentokonetarvikkeiden tukkukauppiaana – siitä juontaa myös yrityksen nimi. Vuosikymmenten aikana Lektarista on kasvanut merkittävä ja monialainen maahantuontiyritys, joka on laajentanut koko ajan tuotevalikoimaansa. Tänä päivänä toiminnan tukijalkoja ovat rakentaminen, koti ja sisustus sekä tekniikan tuotteet, jonka osa-alueita ovat automaatiotuotteet, kuljetinkomponentit, kuljettimet, petrokemian tuotteet, tärinänvaimennus ja pneumatiikka. Yksi Lektarin menestyksen kulmakivistä on tiiviit ja pitkät yhteistyösuhteet niin toimittajien kuin asiakkaidenkin suuntaan. Tämä takaa noin 50 henkilöä työllistävän perheyrityksen kilpailukyvyn jatkuvasti muuttuvilla markkinoilla.

Varastoinnin ja tehokkaan logistiikan osaaja

Lektarin varasto- ja toimistotilat sijaitsevat Helsingin Pihlajamäessä, Kehä I:n varrella. Yritys on kasvanut matkan varrella myös useiden yritysostojen kautta ja vuonna 2001 perustettiin Lektar Eesti, joka markkinoi tuotteita Virossa. Lisäksi kasvavaa vientitoimintaa on mm. Pohjoismaihin ja saksankieliseen Eurooppaan. Lektarin tuottama lisäarvo asiakkaan suuntaan on toimia logistiikkapartnerina. Varastotuotevalikoima on kattava ja sitä kehitetään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden kulloisiakin tarpeita. Lektar vastaa myös siitä, että tuotteita on aina varastossa ja toimitukset sujuvat sopimusten mukaisesti. Tässä on myös onnistuttu, siitä viestivät osaltaan pitkät suhteet moniin asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin. Hiekkakiventiellä varastotilaa on käytössä yhteensä 9500 neliötä ja varastosta löytyy yli 10 000 eri artikkelia.

Pneumatiikasta vuosikymmenten kokemus – runkona vahvat päämiehet

Lektar on myynyt pneumatiikkaa jo 1970-luvulta lähtien. Laajaan maahantuontiohjelmaan kuuluu useiden tunnettujen pneumatiikkavalmistajien tuotteita. Pitkäaikaisia edustuksia ovat muun muassa Bimba sylinterit, Mac Valves venttiilit, Midland ilmankäsittelylaitteet sekä Nitto kompressorit, pumput ja puhaltimet. Tätä valikoimaa täydentämään Lektar sai 2015 edustukseensa Univerin pneumatiikkaohjelman.

Vahvaa panostusta Univer -pneumatiikkaan

Univer S.p.A. on Italiainen vuonna 1970 perustettu pneumatiikkatalo, joka elää vahvan kasvun ja kehityksen aikaa. Univer toimii tänä päivänä aktiivisesti ympäri maailmaa tytäryhtiöiden ja kattavan jälleenmyyntiverkon avulla. Vuonna 2008 Univer sai ISO 9001 laatusertifikaatin, joka takaa tuotteiden laadukkuuden. Tuotevalikoimassa ovat venttiilit, sylinterit, ilmankäsittelyjärjestelmät, asennustarvikkeet ja moduulijärjestelmät. Valtaosalla tuotteista on yleisimmät hyväksynnät. Lektar tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen teollisuuden kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden nopeisiin toimitusaikoihin erikoissylintereille omassa kokoonpanoverstaassa. Tarkoitus on panostaa omaan valmistukseen entisestään lisäämällä sylinterimalleja sekä mahdollisesti aloittamalla venttiiliryhmien kokoonpanon ja kaapituksen. Valmistus tapahtuu tarkasti Univerin laadunvalvonnan ja standardien mukaisesti koulutettujen ammattilaisten toimesta.

Lektar varastoi Univerin todella laajaa pneumatiikkaohjelmaa jo varsin kattavasti; valmistusohjelmaan kuuluu mm. sylinterit, venttiilit, komponentit ilman käsittelyyn, asennustarvikkeet ja laajat moduulijärjestelmät. Varastovalikoimaa kasvatetaan, ylläpidetään ja säädetään koko ajan asiakastarpeiden mukaan. Asiakkaiden näkökulmasta lisäarvo syntyy laadukkailla tuotteilla, vankalla teknisellä osaamisella, räätälöidyillä ratkaisuilla ja nopeilla luotettavilla toimituksilla. Koska Lektar on monella teknisellä alalla toimiva maahantuontiyritys, ovat prosessit kehittyneet korkealle tasolle aina tilausten vastaanottamisesta tuotteiden toimituksiin.

Laajan varastoinnin ja oman sylinterivalmistuksen lisäksi Lektar panostaa vahvasti Univer -pneumatiikan myynnin kehittämiseen. Yhteistyö perinteisten Univer -jälleenmyyjien kanssa sujuu hyvin. Kaiken kaikkiaan Lektarin Univer -asiakkaat ovat tyytyväisiä luotettavaan palveluun sekä nopeaan komponenttien saatavuuteen. Pneumatiikkaa ostavista asiakkaista huolehtii neljän hengen myyntitiimi. Jälleenmyyntiverkostoa laajennetaan jatkossakin, toiminnan laajentuessa myös omaa tiimiä on tarkoitus kasvattaa uusilla pneumatiikkapuolen osaajilla.

Univer -pneumatiikkaa on myyty Suomessa jo 1970-luvulta lähtien, joten tuotteita on käytössä useilla eri teollisuudenaloilla. Laajan varastovalikoiman ansioista Lektar pystyy palvelemaan nopeasti esimerkiksi varaosatilauksissa.

Lektar on mukana Teknologia 2019 -messuilla Helsingin messukeskuksessa 5.-7.11.2019 (osasto 6k99). Tervetuloa osastollemme keskustelemaan tuotteistamme, palveluistamme sekä niiden tarjoamista uusista mahdollisuuksista!

Tuotepäällikkö

Jani Nieminen

  • Pneumatiikka
  • puh. 0400 850 983

Juha Palmgren

  • Mekaniikka
  • puh. 040 156 2999

Osastopäällikkö

Timo Vakkila

  • Osastopäällikkö
  • puh. 0400 429 573

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää