Miten pneumatiikka ja elintarviketeollisuus liittyvät toisiinsa?

Kaikki eivät kenties automaattisesti tule ajatelleeksi, mitä teknologioita eri toimialoilla on käytössä. Pitkän historiansa aikana Univerin pneumatiikkaratkaisut ovat saavuttaneet vankan aseman teollisuuden eri aloilla.

Elintarviketeollisuus on oiva esimerkki toimialasta, jolla Univerin pneumatiikkaa on vuosien mittaan hyödynnetty monipuolisesti.

Elintarviketeollisuuden sovelluksissa komponenteilta edellytetään hyväksyntöjä, joiden tarkoitus on varmistaa toimivuus korkeaa hygieniatasoa vaativissa käyttöympäristöissä. Pneumatiikkakomponenteissa tämän tavoitteen saavuttaminen tarkoittaa syvällistä ymmärrystä tuotteen fyysisen designin ja materiaalivalintojen suhteen.

Elintarviketeollisuudessa esiin nousevat kaksi asiaa: korroosionkesto ja tiivisteiden kyky sietää toistuvaa altistusta pesemiselle.

Univerin valmistamaa pneumatiikkaa käytetään laajalti elintarviketeollisuudessa. Hyviä esimerkkejä kevyemmistä sovellutuksista ovat nesteiden (mehut ja virvoitusjuomat) annostelukoneet sekä leipomoiden ja makeistehtaiden pakkaus- ja etiketöintilaitteet. 

Kuljettimet, nostimet ja leikkurit edustavat puolestaan käyttökohteiden raskaampaa laitaa. Esimerkiksi lihateollisuudessa paineilmasylintereillä (hydrauliikkaa ei voi käyttää elintarviketeollisuudessa) nostetaan ja kannatellaan raskaita taakkoja, kuten teuraseläinten ruhonosia.

Asiakkaalle tuotannon keskeytymisestä seuraa aina kustannuksia. Univer pystyy vastaamaan tähän haasteeseen toimittamalla luotettavia komponentteja ja takaamalla varaosien paikallisen saatavuuden kiiretilanteessa.

Monipuolisen tuotevalikoimansa ja laadukkaan palvelunsa ansiosta Univerin pneumatiikasta on tullut monen elintarvikealan toimijan luottovalinta.

Lisää tietoa Univerin tuotteista löydät täältä . 

Ota yhteyttä myyntitiimiimme:

Tuotepäällikkö

Osastopäällikkö

Jani Nieminen

Pneumatiikka

puh. 0400 850 983

Juha Palmgren

Mekaniikka

puh. 040 156 2999

Timo Vakkila

puh. 0400 429 573

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää