Puhtaan sisäilman merkitys ja eristäminen

Puhdas sisäilma on itsestäänselvyys monelle – asia jota ei tule normaalisti omassa arjessa sen kummemmin mietittyä, ja siksi sisäilman laadun tärkeyteen havahdutaan usein vasta mahdollisten oireiden ilmaannuttua. Tämän vuoksi on tärkeää olla kaukaa viisas ja valita eristysmateriaali, joka varmistaa mahdollisimman puhtaan sisäilman.

Mitä on mineraalivillakuitu?

Mineraalivillakuitua on perinteisesti käytetty lämpö- ja paloeristeenä, ilmanvaihtokanavien ääneneristysvillana sekä väliseinien eristysmateriaalina. Jos mineraalivilla ajan myötä kuitenkin haurastuu, se saattaa levittää kuituja sisäilmaan ja siten aiheuttaa esimerkiksi silmien ja ihon ärsytystä.

Monikaan meistä ei ole varmaankaan välttynyt uutisoinneista tiloista, joissa sisäilmaoireita on tullut muun muassa hengitysoireiden muodossa. Jos kuitujen mahdollinen irtoaminen jätetään suunnittelu- ja rakennusvaiheessa huomiotta, sisäilmaongelmat voivat olla myöhemmin erittäin haastavia ja kalliita selvittää.

Puhdas sisäilma tulisi olla prioriteettilistan kärkipäässä jo suunnitteluvaiheessa, ja siksi Knauf Insulationin mineraalivillat ovat paras vaihtoehto sisäilman laadun takaamiseksi.

Miksi valita Knauf Insulationin mineraalivilla?

Knauf Insulationin valikoimista löytyy kolmea eri mineraalivillaa; lasimineraalivilla, puhallusvilla, ja kivimineraalivilla. Eri käyttötarkoituksiin sopivat mineraalivillat ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä ja luotettavia, sillä:

● ECOSE® Technology -menetelmän myötä mineraalivillassa ei ole lisättyä formadehydiä, jonka tiedetään herkistävän ihoa.

● Mineraalivillamme eivät sisällä keinotekoisia väriaineita.

● SUPAFIL-puhellusvillamme hylkivät vettä, ja siten eivät pidätä kosteutta sisäänsä. Asennuksen aikana ja sen jälkeen muodostuu vain vähän pölyä.

● SUPAFIL-puhallusvillat ovat saaneet sisäilman laadun kaikkein korkeimman Eurofins Gold-sertifikaatin.

● Knauf Insulation eristeet eivät myöskään sisällä petrokemikaalipohjaisia tuotteita ja ovat päästöttömiä (Eurofins Indoor Air Comfort).

Valitessasi mineraalivillaeristeemme, voit olla varma sisäilman puhtaudesta niin asennusvaiheessa kuin myöhemminkin. Sisäilman puhtaus on elintärkeää hyvinvoinnin ja viihtyvyyden kannalta. Yhä useammat suunnittelijat ja kuluttajat valitsevat Knauf Insulationin eristeet niiden turvallisuuden, luotettavuuden ja vähäisten päästöjen vuoksi.

Kiinnostuitko?

Myyntimme yhteystiedot löydät täältä.

Lisää tietoa Knauf Insulationin eristystuotteista löydät täältä.

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää