suodatinkangas suodatinkangas suodatinkangas


Suodatinkangas eli maarakennuskangas erottelee, suodattaa ja kuivattaa maakerroksia sekä suojaa, tasapainottaa ja vahvistaa maarakenteita. Suodatinkangas estää eri maalajien sekoittumista toisiinsa ja sitä voidaan käyttää monissa eri käyttökohteissa; tierakentamisessa, vesirakentamisessa, teollisuus- ja asuntorakentamisessa sekä piharakentamisessa ja puutarhanhoidossa.

Lektex -maarakennuskankaalla on korkea vedenläpäisykyky ja se kestää kovaa kuormitusta sekä asennettaessa että pitkäaikaisessa käyttörasituksessa. Kankaalla on suuri elastisuus, joten se kestää hyvin pistekuormia. Kankaat on valmistettu polypropyleeni- tai polyesterikuiduista neulaamismenetelmällä. Kankaat kestävät maan happamuutta tai emäksisyyttä sekä useimpia kemikaaleja. 

 

Mitä suodatinkankaiden käyttöluokitukset tarkoittavat?

Suodatinkankaat on luokiteltu viiteen luokkaan eri käyttöominaisuuksiensa mukaan. Lektex-suodatinkankaat on jaoteltu NorGeoSpec 2012 -luokitusten mukaisesti. N1-luokan suodatinkankaat on tarkoitettu kevyempään käyttöön ja N5-luokan kankaat vaativiin ammattimaisiin rakennuskohteisiin. Täyttömateriaalin raekoko vaikuttaa siihen, minkä käyttöluokan suodatinkankaan kohde vaatii. Myös pohjamaan pehmeys/kiinteys vaikuttaa maarakennuskankaan valintaan – pehmeämmälle maapohjalle  tarvitaan suuremman käyttöluokan kangas. Jos käytössäsi on rakennesuunnitelma, noudata sen ohjeistusta.  

N1-käyttöluokan suodatinkankaat soveltuvat kevyeen maarakentamiseen, esim. pihateille ja -poluille, terassien ja laatoitusten alle, uimarannan kunnostukseen, piharakentamiseen ja puutarhaan. Lektex N1 -maarakennuskankaita on saatavilla 200-750 m2 rullina ja kätevinä puutarhanhoitoon sopivina pienpakkauksina Lektex Minipackeinä (2 x 5 m – 5 x 25 m). Pienpakkauksissa kankaan väri on musta.

N2-käyttöluokan maarakennuskankaat sopivat astetta vaativampiin kohteisiin esim. tierakentamiseen (henkilöautoliikenne), talopohjiin ja mursketäyttöön pienellä raekoolla. Lektex N2-suodatinkankaat on saatavilla 220 – 594 m2 rullina.

N3-luokan suodatinkankaat kestävät raskasta liikennettä ja soveltuvat mursketäyttöön isommalle raekoolle. Lektex N3 -käyttöluokan maarakennuskangas on saatavilla 660 m2 rullana.

N4 ja N5 -käyttöluokkien suodatinkankaat soveltuvat vaativiin ammattimaisiin rakennuskohteisiin ja suurelle murskeen raekoolle. Lektex N4-luokan suodatinkangas on saatavilla 600 m2 rullana ja Lektex N5-luokan kangas 450 m2 rullana.

 

Suodatinkankaan valinta

Lektex -maarakennuskankaat soveltuvat kaikkeen maa- ja vesirakentamiseen. Alla olevan taulukon avulla valitset helposti oikean suodatinkankaan eri olosuhteisiin:


maarakennuskangas


Rakentamisolosuhteet ovat normaalit jos vähintään kaksi seuraavista olosuhteista toteutuu:
a) raskas rakentamisen aikainen liikenne (työmaaliikenne)
b) murskattu ja teräväsärmäinen täyttömateriaali tai
c) tiivistys raskaalla tärykalustolla (täryjyrän paino yli 10 t).
Olosuhteet ovat suotuisat jos vain yksi edellä mainituista olosuhteista toteutuu ja lisäksi täyttömateriaalin maksimiraekoko on < 200 mm.

Noudata aina rakenne- tai maapohjasuunnitelmaa.

 

Suodatinkankaan asennuksessa huomioitavia asioita

Maarakennuskankaan suojapakkausta ei pidä poistaa ennen kuin kangas on tarkoitus asentaa paikalleen. Kaikki maaperässä olevat isommat syvennykset on täytettävä. Kangasta ei saa vetää tiukalle kuopan päälle. Vierekkäiset rullat on sivusuunnassa limitettävä riittävästi. Jos kangas vahingoittuu asennettaessa, on vaurioituneen alueen päälle laitettava toinen kangaskerros vähintään 1000 mm:n limityksellä. Maarakennuskankaan päältä ei saa missään tapauksessa ajaa millään ajoneuvolla. Suodatinkankaan päälle on laitettava riittävä määrä täyttömaata ennen tiivistystä ja/tai liikennöintiä.

Yritysmyynti: yhteystiedot
Kuluttajamyynti: rautakaupat ja rautakauppatarvikkeita myyvät nettikaupat esim. K-rauta.fi, Taloon.com, Netrauta.fi, Karkkainen.com

Tästä linkistä voit tutustua Lektex-suodatinkankaisiin.